Aplaus – Huvikooli Kunstiring ja Tallinna Nõmme Gümnaasiumi Moeetendus 2023 läks taas täissaalile!

Aplaus – Huvikooli Kunstiring ja Tallinna Nõmme Gümnaasiumi Moeetendus 2023 läks taas täissaalile!

Palju elevust ja emotsioone tekitanud Moeetendus 2023 toimus Tallinna Nõmme Gümnaasiumi Hiiu maja spordisaalis juba teist aastat.

Kevadiselt värviline, aga siiski ka mõtestatult asjalik moeetendus leidis aset 21. aprillil. Kooli huvijuht Inga Eiche väärib suurt tunnustust, et on uskunud nii lastesse kui Huvikooli Kunstiring ühistöösse. Kuna kuupäev sai kooliaasta alguses kindlalt paika, hakkas juba sügisel moeteema meie “Mood ja ringmajandus” huviringis mõtteid ning ideid keerutama. See on tore, et paljud taaskasutuse huviringis osalenud õpilased võtsid moeetendusest osa täie tõsidusega ja suure töörõõmuga.

Vahvad lapsed, kes on juba iganädalastel kohtumistel moe- ja ringmajanduse huviringi tundides omaks ja tuttavaks saanud, üllatasid igati. Kui palju tegevuslusti ja õnnetunnet, aga ka esinemisnärvi ja asjakohast elektrit oli õhus juba enne etendust! Ainult nii, ühiselt panustades saab korda saata midagi suurt. Selle sõnulseletamatu elevuse oskasid väikesed esinejad edasi kanda oma hoolega harjutatud etteastetesse. Saal sai ehitud meie huviringis hiljuti kujundatud vingete T-särkidega ja korraldustiimi tüdrukud ja poisid olid huvijuhi eestvedamisel planeerinud ning harjutanud nii hoolega, et kõik sujus. Kogu sündmus oli kantud elurõõmust, aga ka meie huviringis tihti teemaks olevatest keskkonna, loodushoiu, taaskasutuse ja säästlikkuse teemadest.

Stiilne üherattaliste etteaste, mille esitasid Tristan, Sigrid ja Astrid, pani hinge kinni hoides kaasa elama – esitus oli lahe ja meisterlik ühtaegu. Midagi erilist, mis meelestas kõiki kohalolijaid järgnevaks. Moeetenduse avanumbri “Koos on terve maailm” 2. A klassi modellid nautisid esinemist, oli tunda kuidas neile meeldis olla laval. Moeetenduse muusika olid osalejad ise valinud ja särtsakas liikumine pani saalis kõiki kaasa plaksutama. Järgmisena liikusid pealtvaatajate spaleerist läbi 2.B klassi “Nunnud koerad”.  Õpetaja hinge hiilis uhkusetunne tüdrukute õnnestumisest – nii väljapeetud numbrit poleks osanud küll oodata. Viis 2.B tüdrukut üllatasid järjestikuste kaksiknumbritega “Taaskasutuse sõbrad”. Vahva muusika ja huvitav, hästi harjutatud liikumine näitas modellide asjatundlikkust ning nõudlikkust oma esinemise suhtes. See tõesti suurepärane ja hästi positiivne number jääb kindlalt kauaks meelde. Aga Moeetendus alles kruvis pinget ja iga järgmine etteaste üllatas taas millegi erilisega. 3.B tüdrukute “Välk ja äike” –  võimsad loodusnähtused ja sama tugev oli ka selle teema sõnum: loodust peab kaitsma ja taaskasutuse suhtumisega tuleb julgelt kaasa ning edasi minna. 4.A klassi tüdrukute Reti ja Kristiina etteaste “Muusika tähed” äratas kohe uudishimu ning mis uhke teostus!? Suurepärane idee ja imeline tulemus pani küsima, kas ja kes siin juhendas või teostust suunas? Suurima tänu väärib õpetaja Kai Tamm, kes aitas õpilastel nii imetlusväärsed kostüümid valmis meisterdada. 4.B kollektsiooni “Moekad inimesed” iga esineja oli omamoodi vaatamisväärsus. See etteaste oli meeldejääv ka selle poolest, et Lukas oli sel aastal Moeetenduses ainus poiss. Ja need püksid… kes viibisid kohal ja nägid, need mäletavad, millest vaimustusin! 4.B ja 6.A ühine teema “Floora haldjad” oli töömahukas ja korraga nii pidulik kui humoorikas. Seda kärbseseene kübarat juba niipea ei unusta ning tüdrukud hõljusid tõepoolest saalis haldjasammul. Erilised detailid ja ilus teostus jättis väga kauni tervikmulje. 4.B ja 5.A etteaste “Inimesed” näitas kontrastide jõudu ja paitas silma eriliselt kauni rohelise üllatuskostüümiga. Igati lõpudefilee vääriline tantsunumber, aga siiski oli ootamas veel üks väga eriline etteaste. Kirke ja Teele “Vee ja tule sõdalased” oli sedavõrd huvitavalt kokku miksitud, et pani vaatama ning imestama ja kaasa elama. Eelmisel aastal tublilt meie huviringis käinud tüdrukute etteaste muusikavalik, liikumine, aga muidugi ka vahvad kostüümid näitasid, et tegemist on hakkajate, andekate ja vahvate moeloojatega.

Suur aitäh TNG kooliperele ja Huvikoolile Kunstiring! TNG huvijuht Inga Eiche ja Huvikooli Kunstiring õppealajuhataja Ülle Metsma, kõik korraldajad, õpetajad ja osalejad olid ühte meelt, et sündmus läks igati korda. Eriline tänu ka Balbiinole pidulike ja magusate lõppakordide eest.  See oli väga motiveeriv ning tore üllatus, et kõik Moeetenduses osalenud said pärast etteasteid maiustada erinevate jäätistega.

Toredad mälestused ja emotsioonid ning õnnetunne värvikast Moeetendusest tähendavad osalejatele kindlat soovi seda kõike kogeda ka järgmisel aastal.

Kaire Tali

tekstiilikunstnik / mood- ja ringmajandus huviringi õpetaja